dimarts, de desembre 21, 2010

JAF ENVIA UNA CARTA AL CICAC

Donada la sitaució actual, i desprès de l'assamblea del 18 de novembre, la Junta de JAF ha cregut adient remetre una carta al CICAC recollint les nostres impressions i el sentir majoritari de l'esmentada assamblea. PEr aquest mootiu, us reproduïm la carta tramesa al CICAC, de la qual encara no hem obtingut resposta.

"Benvolguts companys/es,

Per la present us fem partícips que el dia 18 de novembre de 2010 a la seu del Il•lustre Col•legi d’Advocats de Figueres va tenir lloc una assemblea general de Joves Advocats de Figueres, on es va posar en coneixement els continguts i el desenvolupament de la reunió que va tenir lloc a Manresa el dia 8 de novembre de 2010, en la que es va reunir al Comissió del Torn d’Ofici del Il•lustre Consell de Col•legis d’Advocats de Catalunya, per tractar el futur reglament del Torn d’Ofici.
A l’esmentada assemblea, es va arribar als següents acords:

1- Sobre la formació continuada: Els Joves Advocats de Figueres estem totalment d’acord en realitzar cursos de formació, sempre que els mateixos siguin gratuïts i de qualitat. Hem de tenir en compte que el TO és un servei públic, de tal manera el pagament dels cursos seria gravós en excés respecte a la remuneració actual, que és clarament insuficient respecte les nombroses actuacions professionals que es realitzen, moltes de les quals no estan remunerades. En cap cas seria acceptable un examen al final de la realització de la formació continuada.

2- Control de qualitat: aquest actualment ja està previst i s’està realitzant per part dels Iltrs. Col•legis i les corresponents comissions col•legials, els quals són suficients al igual que ho són per la resta de col•legiats que no estan inscrits al torn d’ofici. Com a professionals lliberals, trobem totalment innecessari i injustificat per la seva duplicitat crear nous controls obligatoris.

3- Accés al Torn D’ofici i al SOJ: Fins ara, el requisit era alternatius (EPJ o tres anys d’exercici professional) i ara es proposa que sigui acumulatiu. En cap cas es veu que aquest canvi de criteri respongui a una necessitat objectivable. Així mateix restringeix de forma extraordinària l’accés al TO als recents col•legiats. Per tant ens oposem al canvi de criteri.

4- Les retribucions: es va considerar que augmentar el nivell d’exigència per part de l’administració o l’autoimposada per el ICAG, era infundat donat que no hi ha correspondència entre el servei i la retribució. Donem un servei de qualitat, seriós i responsable per una retribució ínfima. Tampoc rebem cap altre tipus de compensació (per exemple, formació gratuïta). Per tant la balança queda totalment desequilibrada en favor de l’administració i en perjudici nostre.

En relació a la recent aprovació del reglament d’especialitats, considerem que té que romandre l’especialització com un mèrit, i que mai sigui exigible en l’exercici en el TO.

Esperem que aquests acords, que reflecteixen fidelment el parer dels Joves Advocats de Figueres, serveixi d’ajuda i sigui d’utilitat en la redacció d’aquest reglament.

Així mateix, i aprofitant la avinentesa, hem tingut coneixement recent del nou retard en el pagament del TO per part de l’administració. Cal recordar que l’imcompliment dels acords per part de l’administració és reiterat. Entenem que, i en relació a l’exposat anteriorment, l’administració no pot realitzar noves exigències quan no assoleix les exigències a les que ella mateix s’ha obligat. Per tant, estem segurs que el ICAG actuarà de forma contundent i decisiva per tal d’exigir a l’administració que acompleixi amb les seves obligacions.

Figueres, a 16 de desembre de 2010"