divendres, d’octubre 19, 2012

CONFERÈNCIA SOBRE LES TAXES JUDICIALS



Benvolguts/des companys/es, us fem arribar la conferència que es farà a Girona pels nostres companys de JAG, docns creiem que pot ser dle vostre interès:

Els Joves Advocats de Girona (JAG) hem organitzat per al proper dia 25 d’octubre a les 19.00 hores, a la sala d’actes de l’ICAG, una interessant conferència - xerrada sobre el projecte de Llei pel que es regulen determinades taxes en l’àmbit de l´Administració de Justícia i tota la problemàtica que l’envolta.

La sessió anirà a càrrec del Sr. Ismael Campos Antequera, advocat i president dels Joves Advocats de Catalunya (JAC), qui informarà sobre els detalls d'aquest Projecte de llei i el risc que suposarà tant per l´accés a la Justícia com per la pròpia professió d’advocat. En concret, el ponent analitzarà la situació actual de l'aplicació de les taxes judicials aprovades a Catalunya i vigents des de maig, en relació amb la nova taxa projectada pel govern central i si això genera una situació de doble imposició. També es parlarà sobre la rellevància d’aquest projecte en diferents sentits: 1) Com afectarà de manera flagrant el dret a la tutela judicial efectiva dels ciutadans i el nostre deure de defensar que no es vulneri aquest dret, i 2) Com ens afectarà pròpiament a la nostra feina d'advocats, amb casos pràctics.

Alhora, la sessió pretén ser un fòrum de debat i opinió entre companys sobre el camí que d’un temps ençà està seguint el legislador, amb voluntat manifestament limitativa de l’accés a la Justícia i de buidar d’expedients els jutjats, en comptes de, per exemple, dedicar-hi més mitjans, amb anàlisi de les accions que s’estan duent a terme des dels diferents òrgans de representació dels advocats (CGAE, CICAC, CEAJ, JAC...).

Us recordem que l’assistència a aquesta sessió és lliure i gratuïta per a tots/es els/les col·legiats/des de l'ICAG.

Cal comunicar la inscripció a secretaria@icag.cat.

Cordialment,

JOVES ADVOCATS DE GIRONA