dijous, de setembre 22, 2011

RATES!!!!!

Que als tribunals de justícia s'hi passegin tot tipus d'animalons, no és una novetat. Als de Figueres, no fa tant, s'hi va passejar una cabra (bé, de fet era un mascle). De totes les bestioles, la més habitual és la rata, àvida consumidora del dolç paper. D'aquest fet se'n queixen a la Audiència Provincial.

Solventar aquest problema endèmic i centenari, sembla possible amb la modernització de l'administració de justícia amb la total informatització dels expedients judicials, que a més d'evitar les rates, faria guanyar un espai considerable a les seus judicials, alhora que ajudaria a rebaixar la desforestació.

Ara bé, la informatització és un procés llarg, farregòs, tècnicament complicat (cal que el sistema informàtic de justícia de la Generalitat es pugui "parlar" amb el de les altres comunitats autònomes, i sembla que no troben un "idioma" comú), i molt costós. Per això, i per motius de necessitat de millora dels equipaments, de moment faran una nova seu de la Audiència Provincial, tot i que no se sap quan estarà acabada ni quan s'hi podran instal·lar. No cal dir que la solució també és lenta i costosa, i no sembla que sigui d'immediata aplicació.

Donada la situació de crisi econòmica actual, nosaltres proposem una solució, que pot ser temporal, però al nostre entendre força barata alhora que simpàtica: perquè no proven de posar-hi un gat?. Son uns animalons ben nets, que sortirà molt barat (la teca la té assegurada, i un bol d'aigua no costa gaire), a l'hora que pot dismunir l'estrès de treballadors, operadors jurídics i visitants en general, doncs segons afirmen diversos estudis, acaronar animalons relaxa.